Nieuws

Cerner neemt Siemens informatietechnologie business over

donderdag, 21-8-2014  

AMSTERDAM (Dow Jones)–Cerner Corp. (CERN) neemt Siemens AG’s (SIE.XE) health care informatietechnologie eenheid over voor $1,3 miljard in contanten. Als onderdeel van de overeenkomst gaan Cerner en Siemens een driejarige strategie alliantie aan voor de health IT activiteiten van Cerner en de medische apparaten van Siemens. De deal zal naar verwachting in het eerste kwartaal voltooid worden en voor meer dan $0,15 bijdragen aan Cerner’s aangepast winst per aandeel in 2015 en meer dan $0,25 in 2016. Cerner, gestationeerd in Kansas City, maakt software voor ziekenhuizen en andere medische faciliteiten. De afgelopen jaren heeft het concern geprofiteerd van de verschuiving door zorgverleners en ziekenhuizen naar digitale archivering.

“Vanuit een strategisch perspectief, sluit dit echt goed aan bij onze organisatie”, aldus Cerner president Zane M. Burke, terwijl hij verwijst naar de ‘gecombineerde schaalgrootte en middelen’ van de bedrijven.
Functionarissen van Cerner stellen dat de acquisitie van Siemens Health activiteiten een entiteit zal creeeren met een geschatte $4,5 miljard aan jaarlijkse omzet, met circa $650 miljoen voor research en ontwikkeling.

Bron: beurs.nl


Comments are closed.