ICT en Techniek

Een goede facturatie.

woensdag, 24-7-2019  

Faktum Factuur facturatie software is het perfecte hulpmiddel om eenvoudig en snel professionele facturen te maken en te beheren. Binnen een paar klikken kun je kiezen uit een breed scala aan professioneel ontworpen sjablonen om die vervolgens te personaliseren met je eigen bedrijfslogo en huisstijl. Vul je bedrijfsgegevens in en je bent klaar om te beginnen. Faktum facturatie software is momenteel beschikbaar in acht verschillende talen met deskundige, lokale ondersteuning en heeft al meer dan 90.000 klanten mogen registreren.

Hoe kun je het beste een correcte facturatie opstellen

Wanneer het einde van de maan in zicht komt begint bij velen het zweet uit te breken. Er moet weer een facturatie komen, rekeningen moeten betaald worden, noem het maar op. Met online factureren komt er een einde aan het ellendige gevoel om te kiezen hoe deze gemaakt moet worden.

Je kunt automatisch factureren en betalingsherinneringen maken. Ook kun je om facturen templates te maken of zelf een factuur te maken. Kies voor een online factuur systeem om altijd bij je facturen te kunnen en gemakkelijk een online factuur te maken.

Door gebruik te maken van het Faktum Factuur facturatie software zul je tijd besparen op de facturatie en kun je deze meteen doorsturen naar je klanten. 

Haal het maximale uit je facturatie met deze handige tips!

Het opzetten van je facturatie systeem is met deze facturatie tips niet heel moeilijk meer. Leer hoe je zo succesvol mogelijk kunt factureren, hoe je zorgt dat facturen op tijd worden betaald en natuurlijk hoe je een goede factuur kunt maken. Een passend juiste factuurprogramma is heel belangrijk voor een juiste facturatie.

  • Maak je factuur leuk om te betalen. Verstuur je veel facturen en duurt het soms lang voordat je de betaling binnen krijgt? Het kan namelijk helpen om je factuur een leuke draai te geven. Denk bijvoorbeeld aan een leuke afbeelding of een leuk bedankje onderaan de factuur. Je springt eruit met je originele factuur en mensen kunnen dan sneller geneigd zijn om de factuur dan te betalen. Standaard facturen in een normale PDF bestand is namelijk gewoon niet aantrekkelijk en trekt niet de aandacht
  • Factureer altijd vooraf. Vooral factureren of voorfactureren komt nog niet vaak voor, echter is het wel heel handig om te doen. Je verkleint hiermee het risico op wanbetaling en zorgt voor een betere cash flow. Waarschijnlijk heb je door middel van een offerte al het aantal te werken uren vastgesteld. Overgewerkte uren kan je namelijk toch niet, omdat deze buiten de afgesproken uren vallen. Vooraf factureren kan voor de klant ook een drijfveer zijn om sneller te betalen, omdat deze factuur niet tegelijk komt met eventueel andere facturen
  • Kom altijd op tijd in actie. Wanneer de betalingstermijn verstreken is kun je het beste contact opnemen met de klant. Je hoeft absoluut niet te accepteren dat een factuur te laat betaald wordt. Je neemt je bedrijf en je diensten namelijk serieus en je wilt dat je klanten dit ook serieus nemen. Het is dus niet gek om de klant een vriendelijke mail te sturen met een herinnering om toch nog het verschuldigde bedrag te betalen


Comments are closed.