Nieuws

Hoe hoog worden jouw begrafenis kosten?

maandag, 22-2-2021  

Dit is misschien een wat vreemde vraag om jezelf te stellen, maar toch is het belangrijk om hierover na te denken. Als je weet wat jouw begrafenis kosten gaat, waarbij rekening is gehouden met al jouw wensen, dan kun jij je hier immers beter op voorbereiden. En met voorbereiden bedoelen we dan het nodige geld sparen of een verzekering afsluiten die een voldoende hoge dekking heeft, maar ook niet hoger dan nodig. Je wilt natuurlijk niet jouw nabestaanden met jouw begrafenis kosten opzadelen, dus is het goed om hier vooraf eens over na te denken.

Hoe hoog worden jouw begrafenis kosten?

Wat zijn jouw wensen?

Op het moment dat er iemand overlijdt, moet er heel veel geregeld worden. Het is erg vervelend om er dan achter te komen dat je niet goed weet wat de wensen van de overledene waren of dat de begrafenis kosten niet volledig gedekt worden door de verzekering. Daarom is het voor ons allemaal goed om onze wensen op een rijtje te zetten. Dat maakt het voor nabestaanden heel wat eenvoudiger om alles te regelen en dat is fijn, je hebt immers maar een paar dagen de tijd om een uitvaart te regelen en je verdriet om het overlijden kan het lastiger maken om beslissingen te nemen. Het is dan fijn om te weten dat de begrafenis kosten geen probleem zullen vormen en het is fijn als je aantekeningen vindt van de overledene met zijn of haar wensen voor de uitvaart. Wil jij dit voor jouw nabestaanden goed regelen? Dan moet je dus de tijd nemen om hier eens over na te denken, ook al ben je niet oud of ziek, een ongeluk zit immers in een klein hoekje, dus het kan helaas ook zomaar afgelopen zijn. Nadenken over je begrafenis kosten kun je dan ook nooit te vroeg doen, maar weinigen van ons weten immers wanneer het moment van sterven komt.

Wat bepaalt de begrafenis kosten?

Als je hier over na gaat denken, dan vraag je je misschien af door welke factoren begrafenis kosten nu precies bepaald worden. De hoogte van het totaalbedrag is onder andere afhankelijk van:

  • welke uitvaartonderneming je kiest
  • wat voor soort graf je wilt, een eigen graf of een algemeen graf
  • wat voor soort grafmonument er moet komen
  • hoeveel gasten er voor de rouwdienst uitgenodigd worden
  • de catering die er na de begrafenis moet zijn
  • het soort kist waarin jij wilt liggen

Er zijn dus heel veel factoren om over na te denken en je kunt dit eigenlijk op twee manieren aanpakken. Je kunt uitgaan van hoe hoog wat jou betreft de begrafenis kosten maximaal mogen zijn en daar je conclusies aan verbinden. Wil je dat het totaalbedrag niet hoger wordt dan ongeveer €8000,- dan is het zaak om te kiezen voor een sobere uitvaart. Je kunt het ook andersom doen, je zet eerst op een rijtje wat jouw wensen zijn en daar pas jij je verzekering op aan of daar reserveer je een deel van jouw spaargeld voor. Hoe achterhaal je nu hoe hoog de begrafenis kosten zijn bij een uitvaart naar jouw wens? Via Kosten van een Uitvaart kun je eenvoudig en vrijblijvend offertes opvragen om hier zicht op te krijgen.


Comments are closed.