Nieuws

Incontinentiemateriaal voor mannen

donderdag, 10-9-2020  

Wanneer men de term incontinentie hoort, denkt men vaak automatisch aan vrouwen van middelbare leeftijd. De gedachte dat dit probleem alleen deze specifieke groep treft, is echter geheel onjuist. Net als dat incontinentie ook jongere personen kan treffen, krijgen ook vaak mannen hiermee te maken. Ouderdom, overgewicht en diabetes zijn slecht enkele voorbeelden van mogelijke oorzaken. TENA Men lost het incontinentieprobleem weliswaar niet op, maar biedt wel ondersteuning en een prettig, comfortabel gevoel. Door gebruik te maken van TENA Men heeft u ook als man een stuk minder last van uw incontinentie.

Hulp bij het behoud van uw dagelijks leven

Net zoals vrouwen met elke vorm en hevigheid van urineverlies het product kunnen kiezen dat bij ze past, kunnen mannen dat ook. Voor beide geslachten is het even belangrijk om vol zelfvertrouwen in het leven te kunnen staan. De producten van TENA Men zijn speciaal voor mannen ontwikkeld en in diverse soorten en maten te verkrijgen. Niet alleen bieden de materialen bescherming tegen doorlekken, ook vervelende urinegeuren worden hiermee tegengegaan. Zo kunt u zoveel mogelijk uw leven leiden zoals u dat gewend was. Ook voor de buitenwereld is er niets merkbaar.

Welk TENA Men product voor welke vorm van incontinentie?

Wanneer het incontinentiemateriaal betreft, is het van belang een product te kiezen dat bij u past. Pas dan zult u altijd met het gewenste gevoel van veiligheid en zelfvertrouwen de deur uitgaan. Wordt u net geconfronteerd met incontinentie, dan is het in het begin uiteraard een kwestie van wat uitproberen. TENA Men voert een breed assortiment, met producten die geschikt zijn van het verlies van enkele druppeltjes tot extreem verlies van de blaasinhoud. Wij zetten de verschillende producten kort voor u op een rijtje.

TENA Men inlegverbanden

Heeft u last van zeer licht tot matig urineverlies, dan kunt u voor een inlegverband kiezen. Dit incontinentiemateriaal wordt verreweg het vaakst gebruikt. Inlegverband plaatst u in uw ondergoed. Het in van belang dat uw ondergoed redelijk strak aansluit, zodat het verband niet kan verschuiven en u optimale veiligheid kan blijven bieden. Wilt u meer stevigheid, dan zou u ook voor een fixatiebroekje kunnen kiezen. Inleggers bestaan er overigens in verschillende absorptiecapaciteiten, dus ook wanneer u iets zwaarder urineverlies heeft, zou u voor dit product kunnen kiezen.

TENA Men pants

Naast de inlegverbanden kunt u als heer ook gebruikmaken van de TENA Men pants. Dit is incontinentiemateriaal in de vorm van een boxershort en geschikt voor licht tot matig urineverlies. In dit product is een absorptiezone aangebracht, deze bevindt zich aan de voorzijde. Hiermee is dus rekening gehouden met de plaats waar heren de meeste urine lekken. Een prettig bijkomend voordeel is dat de broekjes een mannelijke stijl en een goede pasvorm hebben. Daardoor wordt u, elke keer dat u deze aantrekt, maar heel minimaal herinnerd aan uw incontinentieprobleem.

Het alternatief voor de speciaal voor mannen ontwikkelde incontinentiematerialen

Naast incontinentiemateriaal dat speciaal voor heren is ontwikkeld, bestaan er binnen ditzelfde merk ook producten die door beide geslachten kunnen worden gebruikt. We hebben het dan over de TENA pants, die eveneens geschikt zijn voor licht tot matig urineverlies: druppels en scheutjes. Verliest u regelmatig uw gehele blaasinhoud? Dan kunt u het beste voor de TENA Pants maxi kiezen. Tot op heden zijn er nog geen TENA Men pants voor urineverlies van twee liter of meer. De verwachting is wel, dat deze er op niet al te lange termijn zullen komen.

Neemt u de tijd om te ontdekken welk product u nodig heeft

Incontinentiemateriaal speelt een belangrijke rol bij het behoud van uw dagelijks leven. Twijfelt u over welk product u precies nodig heeft? Neemt u dan vooral de tijd om verschillende materialen uit te proberen. De meeste mensen doen dit in de thuissituatie. Wanneer u eenmaal heeft ontdekt welk product u maximaal beschermt en comfortabel draagt, wordt het vervolgens een stuk makkelijk om de deur uit te gaan en uw levensstijl zoals u die gewend was, door te zetten. Ook kunt u bij Hulpmiddelonline.nl een gratis keuzehulp gebruiken en zo direct advies krijgen over welk materiaal het beste bij u past.


Comments are closed.