ICT en Techniek

Stappenplan beter gevonden worden op Google

maandag, 17-7-2017  

Veel bedrijven worstelen ermee: beter gevonden worden op Google. Dit komt omdat er geen consensus is over de manier waarop Google haar zoekresultaten berekent. Het algoritme is voor niemand helemaal duidelijk en dus ontwikkelt elk bedrijf haar eigen methode. Dat maakt het weer lastig voor jonge ondernemers die naam voor zichzelf wil maken. Iedere expert zegt iets anders en niemand deelt de echte geheimen. In dit artikel vind je een stappenplan waarmee je de beginstappen kunt zetten in SEO en SEA. Wil jij beter gevonden worden op Google? Volg dan deze stappen:

  • Ontwikkel een eigen stijl
  • Wees relevant en actueel
  • Schrijf goede teksten
  • Zet een marketingcampagne op

In de eerste plaats is het belangrijk om een eigen stijl te ontwikkelen. Dit is de stap die bij veel bedrijven het meeste tijd kost. Je moet voor jezelf bepalen hoe jouw site eruit gaat zien. Geef bijvoorbeeld antwoord op de vraag hoeveel pagina’s de site gaat tellen, of hoe lang de tekst op iedere pagina moet zijn. Zorg dat je site een unieke stijl heeft die klanten aanspreekt. Met een eigen stijl zul je beter gevonden worden op Google. Probeer verder relevant en actueel te zijn. Maak dus geen pagina’s die niet bij jouw site passen en zorg dat je inspeelt op de laatste ontwikkelingen in je branche. Is een specifiek product erg populair? Zorg dan dat jouw pagina over dat product helemaal up-to-date is. Ook voor nieuwe producten, die nog niet op de markt zijn, kun je alvast een pagina aanmaken. Wanneer klanten interesse krijgen in dat product is jouw site al door Google geïndexeerd en komen potentiële kopers bij jou terecht. Beter gevonden worden op Google? Ontwikkel een eigen stijl en wees relevant en actueel!

Beter gevonden worden op Google: tekst en reclame

Wanneer je site aan de drie bovenstaande voorwaarden voldoet is het tijd voor de inhoud. De inhoud van een webpagina is voornamelijk tekst. Het is daarom niet verrassend dat de tekst op een pagina nadrukkelijk door Google wordt bekeken. Zorg daarom dat ieder stuk tekst op je pagina foutloos geschreven is. Beter gevonden worden op Google begint met goede spelling! Daarnaast is het belangrijk dat je tekst een aantal keer een ‘keyword’ bevat. Het ‘keyword’ van een tekst is het woord dat centraal staat. Schrijf je een tekst over vakantievluchten, neem dat woord dan meerdere malen in de tekst op. Probeer ervoor te zorgen dat het niet opvalt dat je het woord vaker gebruikt. Het is ontzettend belangrijk dat de tekst goed leesbaar is. Wanneer je op iedere pagina een keurige tekst hebt geschreven, is het tijd voor marketing. Je kunt bij Google een zogeheten Adwords campagne starten, waarbij je een aantal keywords koopt. Wanneer iemand zoekt naar dat keyword, kom jij hoger in de resultaten te staan. Beter gevonden worden op Google is dus een gezonde mix van websiteoptimalisatie en reclame.

Opzetten van een marketingcampagne

Het opzetten van een online marketingcampagne is niet eenvoudig. Het is daarom niet aan te raden om dit zelf te doen. Gelukkig is er een bedrijf dat je hiermee kan helpen: Team Nijhuis! Op https://teamnijhuis.com/nl/beter-gevonden-worden-op-google/ lees je meer over het opzetten van een campagne die precies aansluit bij jouw bedrijf. Je gaat in overleg met de digitale marketing experts van Nijhuis en komt zo tot een plan. Het bedrijf gebruikt hiervoor de ‘See, Think, Do, Care’ methode die Google zelf heeft ontwikkeld. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden, neem dan snel contact op. Wil jij beter gevonden worden op Google? Schakel dan een expert in!


Comments are closed.