ICT en Techniek

Waar kun je een 3D printer kopen?

woensdag, 8-10-2014  

Een 3D printer kopen, het klinkt nu misschien nog heel gek, maar al snel zul je er steeds meer mensen over horen en zul je ze ook bij steeds meer mensen thuis zien staan. Een 3D printer kopen was tot een aantal jaar geleden alleen mogelijk voor bedrijven. Als particulier was het niet mogelijk om hier aan te komen en er eentje thuis neer te zetten. De printers waren in die tijd ook nog erg duur. Het was dus niet alleen zo dat het alleen voor bedrijven mogelijk was, omdat ze niet op de particuliere markt werd aangeboden, maar door de torenhoge prijzen zou het voor een particulier ook eigenlijk helemaal niet aantrekkelijk zijn geweest om dit te doen. Een 3D printer kopen doe je natuurlijk alleen als je de printer ook echt gaat gebruiken en de tijd zit er nu aan te komen dat mensen dat ook echt kunnen gaan doen.

  • de 3D software is nu ook beschikbaar voor particulieren
  • de stoffen voor in de printer is ook van een betere prijs
  • je kunt nu ook een kleinere 3D printer kopen

Dit zijn een aantal redenen waarom het nu voor de particulier echt mogelijk is om na te denken over het 3D printer kopen. Zelfs als je het geld hiervoor had gehad dan was het in veel gevallen lastig geweest om met de printer aan de slag te kunnen. De software was toen nog erg gespecialiseerd en alleen als je al lange tijd ervaring had met zulk soort software was het mogelijk om daar mee aan te slag te gaan, maar ook dat is niet meer het geval. De software is enigszins versimpeld en dat zal in de komende jaren alleen maar meer vooruitgaan. Het is nu tenslotte heel simpel om met een gewone printer aan de slag te gaan. Alle stappen wijzen zich vanzelf en daarna is het een kwestie van een druk op de knop en je kunt printen. Na een 3D printer kopen zul je iets meer moeite moeten doen om er ook echt mee aan de slag te gaan. Ook zul je voor de juiste stof moeten zorgen waarmee je gaat printen en je moet dus je eigen ontwerpen maken om te printen. Bij een 3D printer kopen komt dus een stuk meer kijken dan bij een gewone printer.

Een 3D printer kopen is nu makkelijker

Er komen steeds meer bedrijven op de markt waar je een 3D printer kopen kunt. De prijzen hiervan verschillen, maar voor een aantal honderden euro’s heb je al een leuke 3D printer thuis staan. Je hebt dan natuurlijk wel het meest simpele model, maar dit kan ook zeker in je voordeel werken. Een goedkoper model maakt uiteraard simpelere prints, maar je kunt er dan goed mee oefenen. Wil je graag een 3D printer kopen, maar weet je niet zeker of je er ook echt mee aan de slag gaat? Dan raden wij je zeker aan om voor een goedkopere 3D printer te gaan. Je kunt dan aan de slag gaan met de software, maar de investering blijft beperkt. Je hoeft dus niet bang te zijn dat je duizenden euro’s hebt uitgegeven aan iets dat je eigenlijk toch nooit gebruikt. Weet jij echter zeker dat je goed gebruikt zult maken van de printer. Dan is het verstandig om je meer te verdiepen in de mogelijke printers die je kunt kopen. Een 3D printer kopen bied je op dit moment minder keus dan bijvoorbeeld op het gebied van gewone printers, maar er is nog altijd genoeg keuze op de markt om er toch echt even over na te moeten denken. Vind je het lastig om te bepalen welke printer voor jou het meest geschikt is? Dan moet je eens langs gaan bij Llowlab. Ze zijn de specialist op het gebied van 3D printing, 3D scanning en ook op het gebied van de 3D software kunnen ze je heel goed helpen. Llowlab is dus het bedrijf waar je moet zijn wanneer je van plan bent om te kijken naar een 3D printer kopen.

Een 3D printer kopen voor thuis

Een 3D printer kopen kan gepaard gaan met een aantal verrassingen wanneer je denkt dat het zal lijken op de gewone printer die je nu waarschijnlijk in huis hebt staan. De printers zijn over het algemeen een stuk groter. Het moet natuurlijk wel mogelijk zijn om een 3D model te printen en daar is ruimte voor nodig. Houd hier rekening mee bij het 3D printer kopen en lees je van tevoren goed in over de verschillende mogelijkheden. Op de website van Llowlab vind je voorbeelden van verschillende printers die je kunt kopen en welke specificaties ze kopen. Een 3D printer kopen vergt wat voorbereiding. Je moet bijvoorbeeld nadenken over de stof waar je mee aan de slag wilt. Dit verschilt nogal eens per printer en ook de kosten hiervan moet je natuurlijk meenemen bij de aankoop van een 3D printer. Net als met gewone printers is het vaak zo dat als de stof (of inkt) waarmee je werkt heel goedkoop is, de printer vaak een stuk duurder is en andersom. Laad je dus niet direct verleiden door de prijzen, maar reken het goed door. Zeker wanneer een 3D printer kopen voor jou met name gebeurd omdat je er mee wilt gaan oefenen is het belangrijk om dit allemaal mee te nemen. Je zult er dan het meeste plezier van hebben.


Comments are closed.