Nieuws

Wordt een robot de congresdeelnemer van de toekomst?

donderdag, 21-8-2014  

Een van de redenen voor het fysiek bijwonen van een zakelijke bijeenkomst is het ‘face to face’ contact. Uit onderzoek blijkt dat face to face ontmoetingen meer creativiteit opleveren dan virtuele bijeenkomsten. Kan een ‘Cyborg deelnemer’, een robot, dan de toekomstige deelnemer aan een zakelijke bijeenkomst worden?

Voor het eerst in de geschiedenis woont een zogenaamde ‘Cyborg deelnemer’ een congres/event bij. Tijdens FRESH 14, dat op dit moment plaatsvindt in Kopenhagen, is een vrouwelijke robot een van de deelnemers. Zij woont presentaties bij, rijdt van de ene naar de andere zaal en neemt zelfs deel aan discussies, terwijl ze tegelijkertijd thuis is met haar baby.

Tijdens koffiepauzes, praat ze met andere deelnemers en bezoekt ze stands van allerlei bedrijven. Vanuit haar iPad thuis kan ze de robot in Kopenhagen controleren. De iPad in de robot toont haar gezicht en geeft video’s weer van het congres. Via de interactive online show is een interview met haar live te volgen. Het FRESH team is geïnteresseerd in haar ervaring en wil onderzoeken of het haalbaar is om een compleet congres/event op die manier te volgen .

Dit experiment is een van de vele innovaties die FRESH 14 introduceert voor vergaderingen en conferenties. Congres innovatie is het doel van FRESH: het verbeteren van congressen en andere zakelijke bijeenkomsten door presentaties leuker en effectiever te maken.

Cyborg deelname voegt zeker een nieuw perspectief toe aan de discussie over de kracht van een bijeenkomst en het maximaliseren van de menselijke interactie. Of dit mede zal lukken door de deelname van een robot zal de toekomst uitwijzen. De redactie van CongresWereld houdt toekomstige ontwikkelingen in de gaten en zal de evaluatie van de ‘Cyborg deelnemer’ aan FRESH 14 met jullie delen. Klik voor een mini-video hier.

Bron: congreswereld.nl


Comments are closed.