ICT en Techniek

Zet de beste linkbuilding strategie op

maandag, 15-9-2014  

Een eigen onderneming starten gaat inmiddels hand in hand met het (laten) maken van je eigen website. Dit is eigenlijk al jaren zo. Als je niet online te vinden bent haken mensen al snel af. Ze willen graag meer informatie over je bedrijf en de makkelijkste manier om die te krijgen is online. Ben je daar niet te vinden, dan zul je al snel potentiële klanten mislopen. Veel mensen denken dat het nodig is om een uitgebreide website te laten maken met allerlei toeters en bellen. Niets is minder waar. Wanneer je het eigenlijk niet prettig vindt om een website te hebben kun je er ook voor kiezen om een hele simpele vorm ervan te laten maken. Je hoeft in feite maar een pagina te hebben om al online gevonden te kunnen worden. Dit laatste is natuurlijk belangrijk: je wilt gevonden worden. Daarom laat je de website maken uiteraard. Maar hoe krijg je dit voor elkaar? Denk eens aan een goede linkbuilding strategie. Heb je geen idee waar we het nu over hebben? Linkbuilding is een SEO strategie, oftewel een zoekmachineoptimalisatie strategie. Je kunt op verschillende manieren ervoor zorgen dat je hoger in Google terecht komt, bijvoorbeeld met linkbuilding. Hierbij kun je denken aan:

  • linkruil
  • blog posts schrijven voor andere websites
  • links kopen

Dit zijn slechts drie van de vele strategieën die onder linkbuilding vallen. Heb je echt geen idee hoe je dit moet gaan aanpakken? Kijk dan eens op de website van 1Gooddesigner. Dit bedrijf kan je helpen bij het opzetten en uitvoeren van de beste linkbuilding strategie. Door hun jarenlange ervaring op dit gebied weten ze precies wat wel en niet werkt en hoe ze een website in een bepaald vakgebied echt hoog in Google krijgen. Ben je bijvoorbeeld een plaatselijke bierbrouwer en denk je dat het onmogelijk is om boven de grote bierbrouwers in Google terecht te komen. Dan vertellen we je graag dat dit absoluut wel kan. Met een hele sterke linkbuilding strategie is alles mogelijk.

Hulp bij het linkbuilding

Het opzetten van een linkbuilding strategie kan best lastig zijn. Zeker wanneer je niet op de hoogte bent van alle mogelijke vormen die er zijn. Wij raden je altijd aan om je goed te laten inlichten over de verschillende mogelijkheden voordat je begint met het opzetten van je linkbuilding strategie. Waarom vraag je je misschien af. Je kunt uiteraard de drie opties doen die hier boven beschreven staan. Het is echter zo dat je niet zeker weet of dit de drie opties zijn die het beste bij jouw website en je bedrijf passen en dat wil je toch wel weten. Laat je daarom goed inlichten over de verschillende opties die linkbuilding je kan bieden. Zo zal niet iedere professional die met linkbuilding werkt je aanraden om bijvoorbeeld aan de slag te gaan met links kopen. Net zoals met links kopen op bijvoorbeeld de verschillende social media weet je niet precies waar je de links naar je website terecht komen. Google kijkt niet alleen naar hoe vaak er naar je website gelinkt wordt, maar ook wat de kwaliteit is van de websites waar de links vandaan komen. Linkbuilding gaat dan ook over meer dan alleen maar het plaatsen van links op een andere website. De strategie van het schrijven van gast blog posts is een hele leuke, maar wel intensieve vorm van linkbuilding. Door ervoor te zorgen dat je op een andere website een (relevante) post plaatst op de blog kun je veel meer mensen naar je website leiden. Niet alleen omdat je hoger in Google komt te staan, maar ook door de lezers van de blog. Kies een website uit die een raakvlak heeft met jouw bedrijf en zorg voor een kwalitatief hoge blogpost. Laat dus echt zien wat je in huis hebt. Dit zullen mensen waarderen en dan zul je waarschijnlijk ook vaker kans hebben om een post te schrijven voor een andere website. Hoe meer publiciteit je genereert, hoe beter het voor je website is.

Linkbuilding brengt je meer

Door het inzetten van een goede linkbuilding strategie kun je dus veel meer traffic naar je website leiden en je komt hoger in Google doordat er vanaf andere websites naar je website gelinkt wordt. Google denkt dan dat je website wel goed moet zijn als anderen er naar willen verwijzen. Je kunt Google ook laten denken dat je heel populair bent door voor een makkelijke linkbuilding optie te kiezen, zoals het kopen van links. Zoals we hierboven al zeiden wordt dit niet door iedereen aangeraden, maar het behoort absoluut tot een van de vele mogelijkheden. Wil je hier meer over weten? Dan zijn er uiteraard verschillende opties die je kunt ondernemen. Wil je graag zelf het linkbuilding oppakken? Lees je dan goed in op internet en het is ook verstandig om bijvoorbeeld een workshop te volgen. Tijdens een workshop linkbuilding leer je in een keer echt goed hoe je een strategie kunt opzetten en uitvoeren. Dit is uiteraard wel zo handig om in een keer aangeraakt te krijgen. Wanneer je online op zoek gaat moet je vaak al je informatie bij elkaar sprokkelen en dat kan best lang duren. Je hebt dan ook een grote kans dat je kennis mist. Je kunt uiteraard ook altijd iemand inhuren om de strategie voor je op te zetten en uit te voeren. Een optie die je ook veel tijd zal besparen.


Comments are closed.